Uppdatering om vetrinärbesöket

Förra veckan var de som sagt var dax vetrinärbesök.

Ässä skötte sig exemplariskt hos självavetrinären, och även hyffsat i väntrummet.
Själva 1 årssprutan märkte hon inte ens av. Duktig vovve : )

Iana fick även hon spruta, och det gick jätte bra.
Sedan fick vetrinären kolla på sporren ianas, Det var rent och fint men låg en klobit kvar längst in, så vi tog bestlutet att få somna in ett tag med lite lugnande och plocka bort det.
Med lugnande somnade lillianis och vetrinären fick ta bort allt hår i såret och plocka bort det lilla av klon som fanns kvar. Efter det var de bara att bandagera in henne och ge en väckande spruta.
Fick bråka rejält med apoteket när jag skulle hämta ut antibiotika och smärtlindring.
Vet inte riktigt om jag gillar idé med att ha privata apotek och inte statligt, det betyder ju att dem drar ner på lagervaror och har inte hemma det man behöver.
Så jag fick åka till ett annat apotek och hämtade ut alla mediciner där istället.

Har bandagera om henne några ggr nu och det ser ut att läka bra hennes klobrott och snart har hon ätit klart medicinerna.
Men i nu läget leker hon då och är i gång så tror inte smärtan är så hög.
Och bandaget håller vi så litet som möjligt för att behålla full rörlighet och att hon slipper halta.
bjuder på en bild från när vi kommit dem från vetrinären.


Ässä 1 år

För ett år sedan föddes en liten busig svartvit sak med ett vitt S i nacken.
Första gången jag träffade denna lilla svartvita sak var jag kär!
Vid 7 veckors ålder flyttade lilla Ässä ifrån finland och hem till Kullen med familjen Sjöholm.

Idag blir min älskade lilla bejbis hela 1 år. Detta firar vi med en present (rosa mjukisleksak) och en massa gott.

STORT GRATTIS MIN BEJBIS!
om idag är 52 cm hög och väger 21 kg, min lilla tjej!
Grattis även till dem 10 resterande kullsyskonen.



   


111124

Hejsan svejsan!

Hoppas allt är bra med er.
Hant inte med någon uppdatering igår då det var fullt upp hela dagen.
Började med att packa in hund och kompis i bilen och styrde mot Hakkas, Kompisen skulle nämligen tattuera sig.
Blev en fin tattuering och måste erkänna att jag själv är lite små sugen att bli märkt för livet, det enda jag kan komma på att jag vill ha en antingen ett avtryck av ianas tass eller en konturbild av hela henne, men vars?!

Efter det så tog vi en fika på stan och när kaffet var uppdrucket så åkte jag och hämtade bilstol och kusinbarn och tog en vända på stan, slutade med nya inköp även idag. Men nu är 2 julklappar klara, 1 födelsedagspresent, julpyntet inhandlat, Tindra (kusinbarnet) fick sig en nalle och tidning, hundarn en ny aktiveringsleksak (djurmagasinets julklappstips, men vi orkade inte vänta till julen utan alla fick inviga den igår) och Ässäets 1 års present är färdiginköpt. Tänk att min lilla flicka redan fyller ett år, vad hände med min lilla otroligt söta valp?


Efter stans inhandlingar åkte jag iväg och hade möte med ÖnTek (övre norrlands Terrierklubb) där jag sitter som Vice ordförande, Efter ett bra möte med många bra beslut och nytting information om kommande år så svängde bilen hem och julgardinerna åkte upp och julpyntet på plats, hant även med att olja in matbordet och städa hemma. Som sagt var fullt upp hela dagen, vid 12 tiden var jag i säng men john blund ville inte besöka mig och blev en till vaken natt, Jag är så duktig på att ställa om min dygnsrytm : )

Imorse fick jag frukost sällskap då Malin, Mamma och Tindra kom och hälsade på.
När dem åkte fixade jag mig och for och uträttade lite ärenden.
Och nu ska jag ta iana och Ässä i kopplet och åka till vetrinären för ianas årliga spruta, ässets 1 års spruta och så ska dem få kolla hur ianas sporre ser ut, Gjorde ett misslyckat försök att köpa tratt igår, kom hem med fel storlek, tratten passade på Ässä men inte iana. Vi får se om vetrinären tycker idag hon ska bli trattlisa eller inte.
Bjuder på en dags färsk bild på terriertoken från morgonens promenad.



(Onda tassen och sitter och håller upp i luften, ännu lite svullet)


111122


Jag har fortfarade inte fått en normal dygnsrytm efter nattveckan som varit.
Skulle somna tidigt igår, men det hela slutade med att jag har snurrat runt i sängen hela natten och kollar på klockan hela tiden, Jippi.
Så min tidiga uppstigning idag gick inte bra. Eller jovisst jag var ju vaken men att kliva upp var svårare.
Så har myst på i sängen med ianis och tv på hela morgonen innan de var dax för dusch och fix.

Skulle ringa vetrinären imorse, men missade deras telefontid med 10 minuter, duktigt Micka!
Nytt försök imorgon.

Styrde bilen hem till mamma och pappa. Tog "morgonkaffet" hära och snodde deras internet, mitt vill inte fungera längre, typiskt! Nu väntar jag på att mamma ska sluta jobba så ska vi åka ner på stan en sväng, eller iaf dollar.

Senare hade jag tänkt kolla om iana orkar med en långpromenad, annars får jag sno med mig Ässä eller Chili istället, trist att gå själv ju! Och städa lite hemma också. Nog för att det är städat men tänkte börja dammtorka och sånt så det inte blir så mycket när julpuntet ska upp. Åh jag har sån julkänsla hur mysigt som helst!

Nej nu ska jag och tvätta ianis sår.
Tjingeling!

Terriertok

Älskade, lilla terriertokan.

Under helgen har Iana fått bo hos min familj då jag har jobbat natt och energin sprutar ut en ianis som INTE vill sova hela dagarna med matte, så då får hon vara hos familjen och leka av sig istället. Perfekt lösning, tack Familjen! Men i lördags gick leken lite över styr och Iana sprang in i en plåt (vi misstänker att det var då) och skadade sporren på vänster tass. Mor min möttes av en snopen Iana med en blodpöl under sig så hon tvättade av såret som vi alltid gör, vi är ganska van att terriertokan har nya sår här och där. Men denna gång måste ha tagit ganska hårt för idag har hon blivit sämre och har rejält ont i tassen, gillar inte alls att jag ska vara och röra och kolla, hon som i vanliga fall inte reagerar alls på hantering.

Så sårspray, jodopax och bandage åkte fram. Tvättade av såret och försökte verkligen kolla, men det ser inte så farligt ut? Sprayade på sårspray och när de torkat åkte tass bandaget på, nu har jag en fox som går omkring här hemma och tycker synd om sig själv, inte kan man gå på tassen när det är lite bandage på den inte! Vars försvann min tuffa brud som nästan aldrig reagerar?!

Bandaget får sitta på tills imorgen, då tar jag bort det och ser hur det ser ut, ska ändå boka tid för vaccination av båda hundarna hos vetrinären imorgon så dem får kika på såret i samma veva. : ) Nu ska jag ta min bandagerade vitbruna terrier i koppel och ut och promenera.

Välkommen

Hej alla!
Och välkommen till min blogg.
Denna blogg kommer att handla om mig, min värld, mina hundar och mitt liv.



Kontakt: Michaela Sjöholm
Micka_892 @ hotmail . com

RSS 2.0